fredag 11 mars 2011

Sagan om grodan Franklin och Trollet Obama.

Palmen 3B - Sagan om grodan Franklin och trollet Obamina

Det var en gång en groda som hette Franklin som bodde i ett tegel hus. Franklins favorit maträtt var thai mat och han var stolt över att han hade gjort ett fönster i kyrkan. Han gillar inte örnar och möss. Han gillar näckrosblad som ligger i en damm och pepparkakor. En dag planterade han ett träd.

En vecka senare…

Franklin gick ut och kollade om trädet hade växt. När han gick ut så hade trädet vuxit. I trädet växte thai mat, ris och kyckling. Mmm.. sa Franklin och plockade ner thai maten till lunch. Efter lunchen gick han till skogen. Träden såg ut som päron i skogen. Där var det mörkt och blåsigt. När han gick ramla han ner i en grop. Gropen var full med möss, svampar och skorpinjoner. Franklin skrek som en tjej för mössen var farligast. Han försökte klättra upp men det gick inte. Ett troll som plockade jordgubbar hörde skriket och trodde att det var en tjej. När han gick fram till gropen såg han att det var grodan Franklin. Trollet blev ledsen över att det var en groda som lät som en tjej. Trots att han var ledsen så hjälpte han Franklin upp. När grodan Franklin såg trollet blev han plötsligt kär i trollet. Han frågade vad han hette. Trollet svarade Obama heter jag. Han frågade chans och Obama svarade JA! De blev glada så att de gifte sig! När Franklin kysste Obama hände det något konstigt. Obama förvandlades till en tjej. Franklin blev så glad så han bytte namn på Obama till Obamina.

9 år senare…

Franklin och Obamina fick barn som hette Britney Spears, Lady Gaga, Eminem, Usher, Akon och Baby fly. Eminems första ord var YO! Och baby fly började flyga.


Av palmen 3B

1 kommentar:

  1. Den här sagan läste jag med ett småleende på läpparna. Bortsett från en del mindre skönhetsfel som särskrivningar och växlingar i tempus, är det en fantasifull berättelse med en handling som står med ena foten i sagans värld och den andra i ett nutida 2011. Det är roligt att följa huvudpersonerna under så pass lång tid, nio år - och det skiljer den här sagan från de övriga. Sen finns det ju ett vuxnare och aktuellt tema också i den med pojkgrodan och pojktrollet som blir förälskade, och trollet som byter kön. Härligt och roligt slut med namnen på barnen och Baby Fly som lyfter! Uppåt framåt i positiv anda!

    Michael
    Pappa till Annavera och Matilda i år 5

    SvaraRadera