onsdag 9 mars 2011

Sagan om den lilla grodan

Av Björnbäret



Sagan om den lilla grodan.

Det var en gång en groda som bodde i ett slott. Han hette Grodan Boll. Han var lite konstig för att han var en groda och bodde i ett slott. Grodan boll var bra på att hoppa. Helt plötsligt blev grodan kidnappad. Någon hade satt en stege mot fönstret och klättrat in.
Allt detta hände när det var solnedgång.
När grodan vaknade så visste han inte var han var. Han tittade sig omkring och såg ett snyggt fönster.  Han förstod att han var i en kyrka.

Då kände han att han var lite hungrig. Han började ropa. Då kom vaktmästaren i kyrkan. Han hade  med sig god mat. Grodan tyckte att maten såg god ut, men att den inte var det, så han spydde flera gånger. Vaktmästaren fick hämta en spann.

Vaktmästaren hade kidnappat grodan för att han ville ha en groda som husdjur. Han förstod att grodan skulle vilja fly och hade därför satt ut lite osynliga fällor.
Grodan började hoppa för att försöka ta sig ut. Han hoppade runt, runt. Vaktmästaren jagade grodan.
-Pang! Vaktmästaren fastande med näsan i några råttfällor. Han ropade AAAAAAJJJJJJJJ!

Då kom prästen och undrade vad som hade hänt. Grodan hoppade förbi dem och smet ut. Grodan hoppade hem till sin grodfamilj i slottet. Familjen hade varit bortresta och undrade var grodan var. De hade letat igenom hela slottet. Oj vad de blev förvånade när grodan hoppade in genom slottsfönstret.
Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Snip snap snut så var sagan slut.


Av barnen i Björnbäret B








2 kommentarer:

  1. Tur att det gick bra för grodan och kul att han kom hem till sin familj! Hur gick det för vaktmästaren? Sitter näsan fortfarande kvar?
    Kram från Eken

    SvaraRadera
  2. Mycket spännande saga och vi tycker också att det var bra att grodan kom hem till sin familj.

    SvaraRadera