onsdag 9 mars 2011

Sagan om Emma, Ticki och katten.

Av Hallonet


Det var en gång en groda som hette Ticki och som blev jagad av en katt in i ett slott. Ticki började hicka så att katten hittade honom i slottet. I slottet bodde en prinsessa som hette Emma och hon var väldigt ensam med sin katt. Emma hittade grodan och katten under bordet i köket. Då bar hon bort katten och gav grodan Ticki ett bättre hem i hennes rum.

Ticki var jättehungrig och prinsessan gick ner till köket för att be kocken laga mat till Ticki. Ticki gillade inte maten som kocken hade lagat så de gick ut i den läskiga skogen i stället för att leta mat. I skogen gick de vilse och blev jätterädda.
Då sa Emma: Vad ska vi göra nu?
Men Ticki hann inte svara innan prinsessans klättrade upp i ett högt träd. Plötsligt började det dunka i marken och ett troll kom ut ur trädet och tog Emma. Trollet var väldigt stor och hungrig och full med mossa. Ticki hoppade upp i trädet och försökte få tag på prinsessan, men det gick inte. Då kom katten och bet trollet så att den trillade ner från trädet. Trollet svimmade av fallet. Då sprang Emma och Ticke och katten iväg innan trollet vaknade. Då kom de fram till en stor kyrka och fick hjälp av prästen att komma hem igen. När de kom hem igen kysste prinsessan Ticki och då blev han en prins. Så gifte de sig i kyrkan som de hade fått hjälp i.
Sen levde de lyckliga i alla sina dagar.

Från oss i Hallonet B

3 kommentarer:

  1. Vilken spännande saga! Det kändes som att läsa ur en "riktig" sagobok. Men vad hände med trollet när han vaknade? Fick katten bo tillsammans med dem efter de hade gift sig?
    Kram från Eken

    SvaraRadera
  2. Kajsa och Liv Z18 mars 2011 kl. 12:42

    Hej vilken bra saga, den är också spännande och rolig.
    Hoppas att ni skriver mer spännande sagor.

    Hälsningar från Kajsa(Livs storasyster) och Liv

    SvaraRadera
  3. Vilken bra saga, ni är värsta sagoproffsen!

    SvaraRadera