onsdag 9 mars 2011

Mannen med grodan på axeln.

Av Björken


Mannen med grodan på axeln


Det var en gång en man som hette Bertil som arbetade på en kinarestaurang. Han hade alltid en groda på axeln. Den var väldigt praktisk att ha där för den tog alla flugor på restaurangen.

En dag kom en stor elak gäst och krävde en tallrik kinamat gratis. Egentligen var han en tjuv som länge hade varit efterlyst i tidningen. Bertil kände igen mannen och serverade maten och under tiden mannen åt så ringde Bertil polisen.

Polisen kom, men tjuven smet genom att hoppa rakt ut genom ett vackert fönster som gick i tusen bitar. Som tur var, fastnade han i ett träd utanför. Polisen plockade ner tjuven och pressade honom att erkänna var han gömde stöldgodset. Det visade sig att det låg i den gamla borgen. Polisen tog hand om alla saker och tyckte att borgen skulle fungera jättebra som fängelse och fängslade både tjuven och andra brottslingar där.

Bertil fick en guldklimp som belöning.


Björken A

3 kommentarer:

  1. Vilken fin liten saga ni har skrivit! Så fiffigt ni fick med grodan i er berättelse! Och Bertil blev en riktig hjälte! Kanon!
    Hälsningar Mia A

    SvaraRadera
  2. En välskriven berättelse med glimten i ögat och en humoristisk ton som får mig att tänka på Ole Lund Kirkegaard, ni vet, han som skrev böckerna om Gummi-Tarzan, Lille Virgil och Otto. Smart idé att låta huvudpersonen jobba på kinarestaurang och ha grodan på axeln!
    /Michael
    Pappa till Annavera och Matilda i år 5

    SvaraRadera
  3. Spännande berättelse! Guldklimp var ju en bättre belöning än pengar... Man såg verkligen bilderna framför sig. Från oss på Eken

    SvaraRadera