tisdag 8 mars 2011

Ekens berättelse om Grodan Kurt


Grodan Kurts kamp

Det var tidigt 1800-tal, i en helt annan värld som hette Kina där låg också staden Peking. Det fanns många träd i Peking, de blåa träden vajade i vinden som ven mellan husen. Längs de trånga gatorna hördes musik från husen och överallt dansade man och åt paj. Staden luktade mögel utav all paj.
Uppe på slottet satt Pekings kung Kurt. Han var ledsen för att han var ensam och hade ingen fru. Ingen ville vara hans fru för han var så elak. Kung Kurt var en tjock och stor groda. Han var så stor att stolen nästan gick sönder när han satt och grät. Kurt gick gråtandes iväg och lagade sin favoritmat för att bli på bättre humör. Men han hittade ingen mat, så han bestämde sig för att gå ut och ta mat ifrån någon. Han gick en liten stund, sedan såg han den vackraste tjej han någonsin sett. Han gick fram till henne och frågade
        Vill du gifta dig med mig? Hon tittade på honom och sa
-          Nej, aldrig! Hon tyckte att han var det fulaste hon sett. Kurt blev ledsen, sedan blev han arg. 
-          Om du inte gifter dig med mig så slänger jag dig i fängelsehålan, sa Kurt.
Då blev tjejen tyst en stund innan hon svarade.
      -   Nej, aldrig i livet! Jag sitter hellre i fängelse än att gifta mig med dig, svarade hon. Kungen blir jättearg och slängde in henne i fängelset. Där låg det 16 andra tjejer. I fängelset fanns det ett kyrkfönster. Hon slog sönder det, men bakom fanns det galler. Hon blev besviken och ledsen. Hon fick leva resten av sitt liv i fängelset.

4 kommentarer:

  1. Välskriven men lite sorglig historia utan lyckligt slut. Miljöbeskrivningarna i början är väldigt fina och slår an tonen på ett sätt som gör att man ser Kina framför sig.

    /Michael

    SvaraRadera
  2. Man tycker synd om alla tjejerna som Kurt kastat i fängelse - och man undrar hur det gick för dom och för Kung Kurt sen.

    /Michael

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Michael om att det är väldigt vackra beskrivningar i er saga! Man förstår ju att ingen ville gifta sig med kungen när han var så elak, och slutet blev ju hemskt olyckligt! Hur gick det för kungen? Fortsatte han att leta fruar?
    Hälsningar Mia

    SvaraRadera
  4. Hoppas att Kurt hittar en fru så att han kan bli glad och lycklig. Är han kanske egentligen en förtrollad prins, som bara väntar på att bli pussad?

    SvaraRadera